Vlavem veilingen

Vlavem veilingen is een veilinghuis in België dat veilingen mogelijk maakt in alle mogelijke categorieën. Gespecialiseerd zijn ze in online veilingen maar ook makelaardij, taxaties en inventarisaties behoren tot de activiteiten van Vlavem veilingen. Je kunt er dus terecht voor verschillende zaken, waardoor je niet naar verschillende bedrijven moet, maar alles bij Vlavem kunt regelen.


 
De laatste jaren zijn er erg veel online veilingen bijgekomen. Sommigen zijn compleet nieuw, en hebben alleen online bezigheden, maar er zijn ook bedrijven die al bestonden en hun activiteiten hebben uitgebreid naar het internet.

Vlavem regelt, zoals gezegd, de meest uiteenlopende veilingen via het internet. Denk bijvoorbeeld aan het veilen van producten die een bedrijf niet meer kan houden vanwege een faillissement. Maar het kan ook zijn dat er panden worden geveild, inclusief of exclusief inhoud. Het ligt er allemaal maar net aan wat de situatie is van het lot dat wordt geveild.

Je kunt heel wat voordeel opdoen als je voorwerpen of panden via online Vlavem veilingen koopt. Ook komt het wel eens voor dat er auto’s geveild worden, die je dus kunt kopen voor heel wat minder geld dan normaal. Het hangt er ook vanaf hoeveel personen geïnteresseerd zijn. Als dit weinig is dan heb je grote kans het lot te winnen. Soms is het ook zo dat er bijvoorbeeld garages of boxen worden geveild met inhoud, waar je van te voren niet van weet wat er in zit en hoeveel het waard is. In zo’n geval moet je een risico nemen en wie weet zitten er wel waardevolle spullen aan die normaal gesproken veel duurder zouden zijn.

Op de website van Vlavem kun je je gemakkelijk en snel registeren. Dit doe je door middel van het opgeven van je e-mail adres, een wachtwoord en je personalia. Je kunt ervoor kiezen dat je regelmatig berichten ontvangt via de e-mail, met updates en nieuws. Op die manier mis je nooit iets, en mocht er iets bijzitten van je gading dan ben je nooit te laat.

Als je een interessant lot ziet, kun je erop klikken waarna je allerlei informatie kunt zien over de betreffende artikelen. Je ziet sowieso het hoogste bod wat actueel is. Je ziet ook de eenheden, specificaties en de datum tot wanneer de veiling geldt.

Het is ook erg handig dat onderaan de site precies aangegeven staat hoe je moet bieden, en hoe je het product krijgt. Je kunt dan zelf beoordelen of de veiling ook echt geschikt is voor jou, en of het het waard is om te bieden of om verder te zoeken.

Het is wel belangrijk om voordat je je registreert en gaat bieden, de regels en voorwaarden doorleest. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en kun je gerust veilingen bekijken en ook gaan bieden.