Faillissement veilingen

Als er een bedrijf failliet is gegaan, dan is het vaak zo dat heel de inboedel in beslag wordt genomen, en de mensen van het bedrijf mogen er niets meer mee doen. De rechter wijst een curator aan die deze spullen beheert, en die moet er uiteraard ook weer vanaf. In de meeste gevallen worden alle meubels en andere voorwerpen van het voormalige bedrijf in 1 keer geveild. Dit wordt een zogenaamde faillissement veiling genoemd.


 

Het kan zijn dat een bedrijf erg veel producten in opslag had staan. In dat geval worden deze allemaal geveild. Maar ook als het alleen om kantoorruimte gaat, dan worden ook de kantoormeubelen geveild.

Er bestaan in ons land verschillende veilinghuizen die ervoor zorgen dat de inboedel van bedrijven die failliet zijn gegaan geveild wordt. Deze veilinghuizen hebben in de meeste gevallen een website, waarop alle veilingen geplaatst zijn. Dit is erg handig voor als je geïnteresseerd bent om een partij op te kopen. Je hoeft dan alleen maar de websites in je favorieten te zetten en regelmatig te kijken. Soms kun je zelfs aangeven dat je regelmatig e-mails wilt ontvangen wanneer er een nieuwe veiling beschikbaar is. Sommige veilinghuizen hebben uitsluitend faillissement veilingen, maar bij anderen heb je ook de mogelijkheid om op categorie te zoeken en kun je bijvoorbeeld ook gewone veilingen bekijken. Op de sites kun je wat faillissement veilingen betreft ook nog op genre zoeken. Als je een aannemersbedrijf hebt, kun je dus in de gaten houden welke bedrijven failliet zijn die bouwmaterialen hebben.

Op de websites staat ook aangegeven hoelang de veiling nog geldig is. Zo weet je precies wanneer je weer moet kijken. Online kun je bieden en het werkt een beetje als eBay. Je moet bijhouden of je niet word overboden, en je kunt soms je maximale bedrag aangeven dat je ervoor kwijt wilt. Hoe treurig een faillissement ook is voor de een, in de meeste gevallen is het een voordeel voor de ander, omdat hij of zij goedkoop aan spullen kan komen, die normaal gesproken veel duurder zijn.

Dagelijks worden de faillissement veilingen aangepast en bijgewerkt, zodat alles actueel blijft. Je hebt dus eigenlijk alleen een computer met internetaansluiting nodig om de veilingen in de gaten te houden en om te bieden. Verder ligt het er natuurlijk aan wat voor producten het zijn, als het iets is dat veel mensen willen hebben, dan kan de prijs alsnog aardig oplopen. Ook heb je nog de mogelijkheid op gebied of provincie te zoeken. Dit is vooral handig als je rekening moet houden met vervoer.

Als je op zoekmachines faillissement veilingen ingeeft, krijg je ongetwijfeld talloze websites die het mogelijk maken om deze veilingen bij te houden. Kijk dus eens rond of er iets interessants bij zit dat in jouw branche valt en wie weet kun je nog voordelig aan nieuwe producten komen. Doordat het failliete bedrijf vaak abrupt moet stoppen, zijn de producten en voorwerpen meestal ook gewoon goed en is er niets mis mee.