Faillissement verkoop

Het kan weleens voorkomen dat het eigen bedrijf dat je hebt opgestart niet zo loopt als verwacht. In sommige gevallen kun je door goed plannen nog uit de problemen komen, maar het kan ook zo zijn dat dit absoluut niet meer lukt. In zo’n geval kun je bijna niet anders dan faillissement aan te vragen.


 

Voordat het zover is, is het belangrijk om alle andere opties na te gaan om te zien of er niets anders geregeld kan worden, maar ook als je tot het besluit bent gekomen om faillissement aan te vragen dan is het belangrijk om te weten wat je allemaal moet doen.

Normaal gesproken wordt er een faillissement aangevraagd als je niets meer kunt betalen maar nog wel goederen (roerend en onroerend) hebt. Deze goederen gaan dan in een zogenaamde faillissement verkoop. Er zijn talloze websites waarop je kunt bijhouden welke faillissement verkopen er gaande zijn op het moment en welke erbij komen. Deze vinden steeds vaker plaats op het internet. Normaal gesproken is het zo dat je je registreert of aanmeld bij een van de veilingsites, waarna je kunt bijhouden welke faillissement verkopen er nieuw zijn. Bij een faillissement verkoop gaat het erom dat je per opbod biedt met anderen. Er wordt dus steeds meer geboden. Als het je te veel wordt dan kun je ervoor kiezen om te stoppen. Maar je kunt er ook aardig wat voordeel uithalen als je een goede prijs hebt. Sowieso is het in de meeste gevallen zo dat je minder betaalt dan als je de producten gewoon zou kopen. Je kunt dus een flinke klap winst maken met je faillissement verkoop.

In algemene lijnen is een faillissement verkoop een beetje hetzelfde als bijvoorbeeld een veiling bij eBay, ten minste het principe is hetzelfde. Je biedt op iets, als je de hoogste bieder bent, dan heb je het product gewonnen. Maar bij een faillissement verkoop is het natuurlijk wel een iets grotere omvang. Vaak is het de hele inboedel van een bedrijf, en weten veel mensen en bedrijven er vanaf, aangezien een bedrijf dat failliet gaat veel besproken is.

Je moet dus van te voren goed doorlezen wat er precies bij het product of de producten hoort. Dit is meestal wel goed mogelijk op de sites, aangezien je een goede omschrijving kunt lezen en er staat ook de staat bij waarin het product zich bevindt. Als je eenmaal een veiling hebt gewonnen dan weet je een beetje hoe het gaat en werkt en kun je dus een beetje oefening krijgen. Op die manier kun je gunstig aan producten en goederen komen om door te verkopen of om zelf te gebruiken. Het loont ten minste om regelmatig verschillende faillissement verkopen bij te houden en in de gaten te houden. Registreer je eens op verschillende sites, zo heb je verscheidenheid en keuze.