Heyman Veilingen

Heyman veilingen is een bedrijf dat de afgelopen 25 jaar actief is geweest en nog steeds actief is op het gebied van veilingen, openbare verkopen en onderhandse verkopen. Via de website kun je je inschrijven om op de hoogte te blijven van de nieuwste verkopen en veilingen.


 

De Heyman veilingen die worden aangeboden kunnen allemaal grondig worden bekeken, alle nodige informatie en details staan namelijk in de veiling zelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de begin- en de einddatum, dus tot wanneer de veiling duurt en tot wanneer je kunt bieden. Maar ook de staat van de goederen wordt beschreven, zodat je na afloop niet met onaangename verrassingen te maken hebt. Ook staat er wat de veiling precies omvat. Alle producten die beschreven worden dat zijn ook daadwerkelijk de producten waar je op gaat bieden.

Als je je via de site inschrijft moet je je gegevens invullen, en vervolgens kun je bijhouden waarop je geboden hebt, maar wordt je ook op de hoogte gehouden van nieuwe veilingen die online staan of die eraan komen. Zo hoef je nooit meer iets te missen en ben je er als een van de eersten bij. Mocht het zo zijn dat de veiling het bedrag heeft bereikt wat je maximum is, dan heb je de mogelijkheid om het daarbij te laten en niet verder te bieden. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je er voor eeuwig aan vast zit. Mocht het ooit zo ver zijn dat je geen klant meer wenst te zijn van Heyman veilingen, dan heb je de mogelijkheid om je gegevens te laten verwijderen. Dit laat zien dat je dus nergens aan gebonden bent, en alleen maar voordeel hebt van een inschrijving. Als je niet ingeschreven bent, kun je wel alle veilingen bekijken je kunt er alleen niet op bieden. Er zijn voor bepaalde items ook kijkdagen, zodat je het product of de producten van te voren even kunt bekijken, voordat je er veel geld voor uitgeeft. Houd deze goed in de gaten zodat je niets hoeft te missen.

Je kunt niet alleen op goederen bieden maar ook op vastgoed van bedrijven die bijvoorbeeld failliet zijn gegaan. Via de zoekfunctie op de website kun je gemakkelijk vinden waarnaar je op zoek bent. Zo kun je bijvoorbeeld op categorie zoeken, maar je kunt ook een zoekterm of een kavelnummer invullen. Verder kun je de zoekopdracht verfijnen door op bod of veilingsoort te filteren. Zo kun je dus altijd snel en makkelijk zien of er iets is dat jou interesseert.

Heyman veilingen zijn dus aangename veilingen die je aardig wat kunnen opleveren als je het goed doet. Blijf in de gaten houden wat er nieuw bijkomt, en je kunt een hoop geld besparen oftewel verdienen. Je maakt namelijk meer winst op de goederen als je ze verkoopt nadat je ze voor een deel van de originele waarde hebt gekocht. Iemand anders is er vanaf, het veilinghuis verdient zijn deel en jij bent erg goedkoop uit.

Heyman organiseert online veilingen in besloten kring van geregistreerde bieders ten einde een koop-verkoop te doen ontstaan. De bieder wordt na toewijzing uitgenodigd de koop-verkoopovereenkomst te komen ondertekenen mits betaling van een voorschot ten bedrage van 10 % van de behaalde prijs binnen een termijn van 2 werkdagen na de verkoop. Vervolgens heeft de koper gedurende 4 maanden de tijd om samen met de verkoper een datum vast te leggen bij de notaris om de notariële akte te verlijden. De verschuldigde registratierechten kunnen dan tesamen met de koopprijs worden betaald ( bij nieuwbouw kan het ook om BTW gaan). De registratierechten verschillen per gewest in Belgie ( deze worden informatief meegedeeld). In Nederland gaat het over overdrachtsbelasting.