Horeca

De horeca is een keiharde business. Klanten blijven weg wanneer een ober onbedoeld niet vriendelijk genoeg kijkt of wanneer een stuk vlees toch niet helemaal naar wens is. Om draaiende te blijven zul je in deze tijden van economische krimp van zeer goede huizen moeten komen. Dat is niet aan ieder restaurant besteedt. Het resultaat is een faillissement en een verwoeste droom van een eigenaar. Het goede nieuws? De inboedel van de horecagelegenheid zal voor een appel en een ei over de toonbank gaan.

Vele restaurants beginnen zo. Het opkopen van een failliete inboedel. Het scheelt aanzienlijk in de kosten en het risico is hiermee minder groot mocht de zaak niet zo lopen als gehoopt. Daarnaast is de professionele apparatuur vaak in perfecte staat omdat de Hygiënedienst hier toezicht ophoudt. De horeca is nu eenmaal aan vele regels gebonden om de gezondheid van klanten te kunnen garanderen. De inboedel is hierdoor wel zo goed als nieuw, maar tegen een prijs waardoor je zult denken dat de apparatuur nog van voor de Tweede Wereldoorlog stamt.

Horeca inboedel kan je kopen op faillissementsveilingen. Er zijn vele veilingwebsites waar je een groot aanbod aan horeca spullen kunt vinden. Van een barkruk tot een complete professionele keuken. Er zijn ook opkopers actief die de inboedel in zijn geheel van de eigenaar opkopen en vervolgens tegen betaalbare prijzen van de hand doen. Rechtstreeks van een veiling aanschaffen, zal echter altijd voordeliger zijn.